Raad van de Toekomst

GMG-Logo-Kinderraad-Burgemeester-klein

Kinderen zijn de toekomst van Midden-Groningen. De gemeenteraad wil dan ook graag dat kinderen gaan meedenken over allerlei onderwerpen. Daarvoor wil ze de Raad van de Toekomst gaan oprichten. Dat is een gemeenteraad van kinderen. Zij mogen op bepaalde onderwerpen advies gaan geven aan de gemeenteraad. Kinderen weten immers het beste wat goed is voor de kinderen in Midden-Groningen!

 We hebben 33 mensen in de gemeenteraad en er zijn ook precies 33 scholen in Midden-Groningen. Elke school mag een leerling uit groep 7 (na de zomervakantie groep 8) kiezen voor de Raad van de Toekomst. Hierover hoor je nog meer van je eigen school!

Vragen

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoeveel tijd het gaat kosten om in de Raad van de Toekomst te zitten en hoe lang je dit mag doen. Dit zijn allemaal vragen die we samen met jullie willen gaan bekijken als we voor het eerst samen vergaderen.

Kinderburgemeester

Naast de Raad van de Toekomst kiezen we dit jaar ook voor het eerst een Kinderburgemeester. De Kinderburgemeester wordt ook de voorzitter van de Raad van de Toekomst. Meer informatie over de kinderburgemeester vind je op: https://www.midden-groningen.nl/vacature-kinderburgemeester

Eerste optreden Kinderburgemeester en raad van de Toekomst

Op 18 september openen we het nieuwe Huis van Cultuur & Bestuur in Hoogezand voor de inwoners van de gemeente Midden-Groningen. Dit wordt natuurlijk een hele feestelijke dag. Dit wordt ook het eerste optreden van de Kinderburgemeester en Raad van de Toekomst van Midden-Groningen.