Overzicht van nieuwsberichten 2023

Groningen doet beroep op Tweede Kamer: u bent aan zet!

Afbeelding:Groningen doet beroep op Tweede Kamer: u bent aan zet!

Volksvertegenwoordigers en bestuurders uit de hele provincie Groningen roepen de leden van de Tweede Kamer op om stelling te nemen in het debat over de parlementaire enquête aardgaswinning van dinsdag 6 en woensdag 7 juni.

Terugblik raadsvergadering 11 mei 2023

Afbeelding:Terugblik raadsvergadering 11 mei 2023

Op 11 mei vergaderde de gemeenteraad over onder meer het bestemmingsplan Verlengde Veenlaan in Slochteren. Lees hier een terugblik op deze raadsvergadering.

Terugblik raadsvergadering 6 april 2023

Afbeelding:Terugblik raadsvergadering 6 april 2023

Op 6 april vergaderde de gemeenteraad over onder meer de onderhandelingen met het kabinet naar aanleiding van de parlementaire enquête gaswinning. Lees hier een terugblik op deze raadsvergadering.

Terugblik raadsvergadering 9 maart 2023

Afbeelding:Terugblik raadsvergadering 9 maart 2023

Op 9 maart vergaderde de gemeenteraad over onder andere de omgevingswet en de omgevingsvisie. Daarnaast kwam de gezamenlijke verklaring van volksvertegenwoordigers en bestuurders over de parlementaire enquête gaswinning aan bod. Lees hier een uitgebreide terugblik op de raadsvergadering.

Gezamenlijke reactie volksvertegenwoordigers en bestuurders op parlementaire enquête

Afbeelding:Gezamenlijke reactie volksvertegenwoordigers en bestuurders op parlementaire enquête

De gemeenteraad van Midden-Groningen heeft samen met andere lokale en regionale volksvertegenwoordigers gereageerd op de uitkomsten van de parlementaire enquête gaswinning. Deze verklaring is tijdens een gezamenlijke bijeenkomst op woensdagavond 8 maart in De Molenberg in Delfzijl overhandigd aan de Tweede Kamerleden die het woord voeren over de gaswinning.

Raden, Staten en colleges komen op 8 maart met gezamenlijke reactie op parlementaire enquête

Afbeelding:Raden, Staten en colleges komen op 8 maart met gezamenlijke reactie op parlementaire enquête

De gemeenteraden, Provinciale Staten en colleges van de aardbevingsregio in de provincie Groningen zullen op woensdag 8 maart gezamenlijk reageren op de parlementaire enquête aardgaswinning. Het rapport wordt momenteel door de lokale en provinciale volksvertegenwoordigers en bestuurders bestudeerd om vervolgens met een inhoudelijke reactie te kunnen komen.

Gemeenteraad op ‘kennismakingstour’ door Meeden en Muntendam

Afbeelding:Gemeenteraad op ‘kennismakingstour’ door Meeden en Muntendam

Op zaterdag 18 februari was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek in Meeden en Muntendam. Hier hebben de raadsleden verschillende plekken bekeken en gepraat met inwoners over wat er leeft in hun omgeving.

Terugblik raadsvergadering 2 februari 2023

Afbeelding:Terugblik raadsvergadering 2 februari 2023

Op 2 februari vergaderde de gemeenteraad onder andere over de locatie voor het kindcentrum in Muntendam. Ook sprak de raad zich uit tegen de mogelijke sluiting van de kinderhartchirurgie in het UMCG. Lees hier een terugblik.

‘Van school naar werk’, raad op bezoek bij dr. Aletta Jacobs College

Afbeelding:‘Van school naar werk’, raad op bezoek bij dr. Aletta Jacobs College

Op donderdagavond 26 januari was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek bij het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Hier werden de raadsleden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het onderwijs in relatie tot de arbeidsmarkt.

Terugblik raadsvergadering 22 december 2022

Afbeelding:Terugblik raadsvergadering 22 december 2022

Op 22 december was de laatste vergadering van de gemeenteraad in 2022. Op de agenda stond onder andere de visie vrijetijdseconomie. Lees hier een terugblik.